Ах, тези Хлебарки

Привет от Хлебарки КОМ

Хлебарки КОМ предупреждава Стопли ли се цремето, поземята плъзват хлебарки, мравки, кърлежи, змии, гушери и мишки, във въздуха литват пеперуди, бръмбари, комари и безброй други насекоми. Цялата природа се събужда от зимен сън. Тя не създава случайни твари и човекът няма нищо против тяхното съществуване, стига да не затрудняват живота му, да не похабяват плада на неговия труд.

Не само на полето го притесняват но и в дома му влизат тез хлебарки, разпореждат се там като в свое жилище, размножават се и е малко да се каже че го притесняват. В много случей хлебарки те го тормозят,тероризират, подяждат и не рядкоразболяват. Доказателство е че хлебарките са носители на стомашно чревни заболявания

Малко Биология

Известни са много видове хлебарки, червената и черната хлебарка са едни от най срештаните. Тези видове хлебарки обитават предимно местата където се съхраняват хранителни продукти ( кухни, фурни, ресторанти, складове)

Хлебарките са нощни насекоми=през деня се крият, а през ноща излизат за храна. Черврните хлебарки могат да се намерят в чекмеджета, около вратите, около мивките, хладилници и др. Черните хлебарки се крият в цепнатините на стените и на пода в мъзетата, край корнизите, водопроводната система. Размножават се сравнително бързо. Женските снасят от 28-56 яйца, който след 15-45 дни се превръщат в ларви и след това в хлебарки. До два месеца се появява и новото поколение. Малки или големи хлебарките издържат на глад около месец.